Inspiráló nők

Mit találsz az oldalon?

1. Interjúk - Mire figyelj, ha diákként vállalsz munkát? Milyen lehetőségeid vannak egyetemistaként nyáron? A cégek válaszolnak.

2. Vállalati tippek - Egyperces tanácsok, amik messzire visznek. Ne felejtsd el megfogadni őket!

3. Videók - Ismerd meg a munkáltatókat – bemutatkoznak a cégek!

4. Cikkek - Kezdőlépés a karrierutadon.

5. Állások - Nyári lehetőségek egyetemistáknak és friss diplomásoknak, ha megalapoznád a karriered.

Interjúk

Mire figyelj, ha diákként vállalsz munkát? Milyen lehetőségeid vannak egyetemistaként nyáron? A cégek válaszolnak.

Siemens interjú

„Azokból válnak igazán jó szakemberek, akikben van egyfajta szakmai tűz” – Interjú Kazsik Judittal, a Siemens Mobility People&Organization területének Business Partnerével

Judittal arról beszélgettünk, miért lehet vonzó a fiatalok számára a vállalat, milyen területeken lehet akár már pályakezdőként is bekapcsolódni és mi az az összetevő, amivel valaki kiemelkedően sikeres lehet a szakmájában.

Blog

„Jó, ha tisztában vagyunk a saját tudásszintünkkel és képességeinkkel, ne akarjunk egyből a csúcsra ugrani” – Interjú a Fürge Diák Iskolaszövetkezet szolgáltatásvezetőjével

Interjú Bosnyák Péterrel, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet szolgáltatásvezetőjével arról, miért érdemes már diákként is belekóstolni a munka világába, milyen lehetőségeink kínálkoznak az egyetem alatti munkavégzésre és mit tanácsol azoknak, akik diákmunkát keresnek.

Blog

„Minden lehetőség adott annak, aki hosszabb távon is el tudja képzelni magát nálunk” – Interjú a Decathlon HR munkatársaival

Ha a Decathlonra gondolsz, biztosan neked is a sport jut először eszedbe. És azt tudtad róluk, hogy a sport szeretete mellett a pörgés, a rendszeres csapatépítések és az izgalmas programok is a cégkultúra kiemelt részét képezik? Interjúnkból ezen felül az is kiderül, milyen lehetőségeid vannak náluk egyetemistaként. Olvass tovább, és mindent megtudhatsz gyakornoki programjukról!

DPD
JOBVERSE

Kis lépés neked, hatalmas ugrás
a karrierednek

Egy nem is olyan rövid kihagyás után újra állásbörzét szervezünk, élőben: jön a JOBVERSE Állásbörze!

Ha nem szeretnél lemaradni, iratkozz fel, és nyerd meg az értékes nyeremények egyikét!

Vállalati tippek

Egyperces tanácsok, amik messzire visznek. Ne felejtsd el megfogadni őket!

Kállai Zsófia Siemens

Kállai Zsófia

Dokumentum Menedzser, Siemens Mobility Kft.

Miért érdemes már diákként munkát vállalni?

Már gyakornokként is éreztem, hogy komoly felelősséggel jár a munkám és számítanak rám, fontos a vállalat számára a többféle látásmód, a modern ötletek és a friss elméleti tudás. A diplomaszerzés után pedig a diákként már tapasztalt Siemensesek teljes állású alkalmazását is támogatja a cég.

Aki az elején egy segítő kéz volt, pár év alatt a csapat kulcsfontosságú tagja lehet. És lesz is! Örülök, hogy egy olyan cégnél dolgozom, ahol fontosnak tartják az igényeimet és az elképzeléseimet és lehetőséget biztosítanak a tanulásra, fejlődésre.

Völgyi-Csik Anna Citi

Völgyi-Csik Anna

Senior Talent Aqusition Partner - Citi Magyarország

Miért érdemes már diákként munkát vállalni?

A tapasztalatszerzésre és a karrier tudatos építésének elkezdésére a diákmunka egy kiváló lehetőség. Megkönnyítheted vele a későbbi elhelyezkedésed, hiszen az önéletrajzodban már lesz lehetőséged gyakorlati tapasztaltot feltüntetni, ami előnyödre válhat a munkaerőpiacon, sőt még az is előfordulhat, hogy gyakornokként ismered meg a későbbi munkáltatódat.

A Citinél mi is azon dolgozunk, hogy minél több lehetőséget biztosítsunk az egyetemistáknak, főiskolásoknak a tanulmányaik ideje alatt és a karrierjük kezdetén is, különböző gyakornoki programok keretein belül.

Kulik Réka OTP

Kulik Réka

Retail Landing Tribe Gyakornok – OTP Bank

Miért érdemes már diákként munkát vállalni?

Személy szerint én azzal a céllal kezdtem el dolgozni a tanulmányaim alatt, hogy ne függjek a szüleimtől, hogyha a nyelvvizsgát és a jogosítványomat szeretném megszerezni. Viszont diákként nem csak ezek finanszírozása miatt érdemes munkát vállalni. A gyakornoki lehetőségek legnagyobb előnye itt az OTP-nél, hogy többféle terület közül válogathatsz, ahol kipróbálhatod magad, így később el tudod dönteni, hogy ténylegesen neked való-e az a terület.

Másrészről órarendedhez igazítható, rugalmas időbeosztást is kialakíthatsz. Szakmai gyakorlatod teljesítésére is lehetőséged van, így akár a jövődet megalapozva szerezhetsz készségeket a teljes állás betöltésére. Lehetőséged nyílik arra, hogy egy olyan közösség tagja légy, ahol motiválnak és segítik a fejlődésed.

Kovács Vivien Flowserve

Kovács Vivien

Facility Intern - Flowserve

Miért érdemes már diákként munkát vállalni?

Úgy gondolom, hogy hatalmas előnyt nyújt. Sajnos a munkapiacon egy friss diplomástól elvárják az éves munkatapasztalatot, ami elsőnek sokkoló, de nem teljesíthetetlen.

Szerintem jót tesz a diákoknak, ha belekóstolhatnak a különböző munka környezetekbe és hamar felelősségteljessé válnak a munka által.

Nem utolsó sorban nagyon jó érzés, amikor 10.-én átkerül a számládra a kemény munkád gyümölcse. 😊

ALDI

Balatoni nyár az ALDI-val!

Egy igazán különleges ajánlattal készültünk Neked!

Jelentkezz hozzánk Bolti eladónak határozott idejű szerződéssel és töltsd a nyarat a magyar tenger partján! Lehetőséged lesz részmunkaidőben dolgozni, illetve biztosítjuk a szállásodat vagy álljuk az utazásod költségeit, emellett kiemelt bérezést biztosítunk!

Videók

Ismerd meg a munkáltatókat – bemutatkoznak a cégek!

Cikkek

Kezdőlépés a karrierutadon.

Blog

Megugrott a kereslet a nyári diákmunkások iránt, rekordot döntenek idén az órabérek

A különféle pótlékok mellett idén az SZJA-mentesség is növeli a diákoknak kifizetett munkabéreket.

Blog

Nyári lehetőségek egyetemistaként és frissdiplomásként

A nyár általában az az évszak, amelyben a szabadidő eltöltése senkinek nem okoz problémát: általában már előre eltervezzük, miket fogunk csinálni, hová megyünk majd és kikkel.

Létezik azonban több olyan időtöltési opció a nyáron, amely karrier, önfejlesztés, és pénzkeresés szempontjából egyaránt roppant hasznosak lehetnek. Cikkünkben öt ilyen nyári időtöltési lehetőséget mutatunk be.

Blog

Hogyan keressünk munkát pályakezdőként?

Korábban olvashattál tőlünk arról, hogyan legyél sikeres a bértárgyaláson, hogyan írj a lehető legjobb önéletrajzot, és ha álláskeresésről van szó, jó eséllyel találsz nálunk olyan cikket, ami segíteni fog neked.

Azonban az álláskeresés nulladik lépése, a lehetséges munkák megtalálása sem olyan egyértelmű, mint elsőre gondolnád. Ha tisztáztad magadban, milyen munkát szeretnél, bele is vághatsz az álláskeresésbe – mutatjuk, melyek a legjobb csatornáid erre!

Blog

Miért jó a diákmunka? – Ki korán kel, karriert lel!

Szeretnél úgy kilépni az egyetem falai közül, hogy nem csak a diplomádat, de akár néhány év szakmai tapasztalatot is fel tudsz mutatni?

Blog

5 lépés, mellyel közelebb kerülhetsz karriercéljaidhoz

Úgy érzed, elakadtál a karriered tervezése során, nem találod a helyed vagy épp több minden is érdekel, de nem tudod pontosan, melyik irány mellett kötelezd el magad? Pályakezdőként, illetve frissdiplomásként a karrierünk tervezése egy központi kérdés, melyhez nem mindig vannak a kezünkben a megfelelő eszközök. Cikkünkben egy olyan öt lépéses gyakorlatot mutatunk be, melyet a karriertanácsadók, coachok is alkalmaznak, ha a karrierünkkel kapcsolatos kérdések kerülnek elő. Végy egy tollat és egy papírt és vágjunk is bele!

Blog

Kiszemeltél egy munkahelyet? Így járj utána, milyen is ott dolgozni!

Amikor elkezdünk munkahelyet keresni, előfordulhat, hogy úgy érezzük, fogalmunk sincs, milyen vállalat passzolna hozzánk igazán. Mi rejlik a legtöbbször egy kaptafára felhúzható álláshirdetések mögött, és mégis hogyan tudjuk kideríteni, milyen is egy adott munkahelyen dolgozni? Cikkünkben olyan tippeket igyekszünk adni, melyekkel a felszínes megismerésnél egy kicsivel mélyebbre áshattok, amikor (új) munkahelyet kerestek.

Kiemelt munkaadóink:

Bosch
P&G Csömör

Ezekre az állásokra már MA tudsz jelentkezni

Regisztrálj a frissdiplomas.hu-ra és iratkozz fel állásértesítőnkre,
így sosem maradsz le a legújabb nyitott pozíciókról!