Logo

Kipróbálnád élesben az iskolapadban megszerzett tudást? Találd meg a gyakorlati helyed, és szerezd meg a szükséges tapasztalatokat már az egyetem alatt!

Előbb a munka, aztán a szórakozás?! A kettő együtt is működik. Olvasás közben hallgass bele a legjobb zenékbe!

Vállalati interjúkkal, karriertippekkel segítünk, hogy megtaláld a számodra tökéletes gyakornoki munkát.

„A Schneidernél megvan a lélek” – interjú a Schneider Electric gyakornokaival

SE interjú

Talán elcsépelt frázis, ha egy cég azt állítja magáról, hogy nem a kávéfőzés a gyakornokok elsődleges feladata, viszont a Schneider Electric messze túlszárnyalja a várakozásokat. Nem csupán bevonják a gyakornokaikat a stratégiai szintű feladatokba, döntéshozatalba, hanem konkrétan két gyakornok menedzseli a szakmai utánpótlás kiválasztását a Go Schneider program építése révén. A náluk elérhető lehetőségekről, kihívásokról kérdeztük őket, valamint azt is elmesélték, mire számíthatnak a frissen csatlakozó gyakornokok a csapatban. Ha te is diák vagy, mondd el, milyen helyen dolgoznál szívesen a cikkben linkelt kérdőívben! 🙂

Blog

Versenyezz és biztos nyersz!

Ha mást nem, tapasztalatot. Siker esetén pedig felgyorsíthatod karriered, akár munkatapasztalat nélkül is. A cégek mindig is két kézzel kaptak a tehetségek után és a gamification filozófia elterjedésével egyre bátrabban nyúlnak kreatív eszközökhöz a legjobbak megszólítására.

Szakmai versenyek széles köre kínálja magát, az összetett esettanulmányoktól az üzleti szimulációs játékokon át az egyszerűbb kvíz feladatokig változatos formában.

Audi interjú

„Egy gyakornoki pozíció jó ugródeszka a főálláshoz” – Interjú az Audi Hungaria gyártástervező gyakornokával

Az Audi Hungaria csapatában dolgozni sokak számára lenne egy valóra vált „karrierálom”. Nem volt ezzel másként Hálám Roland, a gyártástervezés terület gyakornoka sem. Lehetőségünk adódott feltenni neki (jó)néhány kérdést az audis mindennapokkal, gyakornoki pályafutásával kapcsolatban, valamint a hamarosan induló mérnökversenyről is mesélt. Mérnök hallgatóknak kötelező olvasmány, egyébként pedig erősen ajánlott, különösen, ha te is el tudnád képzelni magad a vállalatnál! 🙂

Blog

Tartozz Te is a legjobbak közé! – részletek a Robert Bosch Kft. legújabb ösztöndíjprogramjáról, a BEST-ről

A cég az év elején hirdette meg először a Bosch Engineering Scholarship Team (BEST) ösztöndíjprogramot, amelynek keretében az egyetemek legtehetségesebb hallgatóit szeretné megszólítani, akik kellő ambícióval rendelkeznek, hogy tudásukat folyamatosan gyarapítva a jövő autóipari fejlesztéseit, innovációit alakítsák. A program célja, hogy a hallgatók a mesterképzésben eltöltött éveik alatt is aktívan foglalkozzanak tudományos tevékenységekkel. Miről szól a program, kiket várnak, és milyen juttatásban részesülnek a kiválasztottak? Kiderül az interjúból!

Blog
Morgan Stanley

Vállalati tippek

Egyperces tanácsok, amik messzire visznek. Ne felejtsd el megfogadni őket!

Schneider Electric

Karriertippek

Dan Bartel, Chief Procurement Officer, Schneider Electric

Mi az a tanács, amit jó lett volna 20 évesen megkapni (és meg is fogadni)?

Szerencsére nem bántam meg egy lépésemet sem, amelyet a karrierutam bejárása során tettem. Ha visszamehetnék az időben, néhány tanácsot azért komolyabban megfontolnék, mert az évek során rájöttem, hogy mennyire fontos irányelvek! Íme:

1.) Kövesd a szenvedélyed!
Az ellátási lánc és beszerzés területe számomra igazi szenvedély, mert rengeteg kihívás elé állít nap mint nap, és, mert számos iparágban az ellátási lánc világszínvonalú teljesítménye jelentős versenyelőnyt teremthet. A karrierem kezdetén dolgoztam néhány helyen, amelyek nem ehhez a területhez kötődtek, nagyon demotiváló tapasztalatok voltak ezek. Egy szó, mint száz: keresd meg a szenvedélyed, aztán pedig merd követni!

2.) Szerezz maradnak kiváló mentorokat!
Ne csak magadra támaszkodj, amikor a karrierutad fejleszted, keress magas pozíciójú mentorokat, akik már ott tartanak karrier tekintetében, ahova majd Te is el szeretnél jutni. Nem is a mentorok megtalálása a nehéz, hanem hogy rávedd őket, hogy segítsenek. A Schneider Electric-nél épp ezért egy igen erős mentorprogram és globális talent management kezdeményezések segítik a munkavállalókat a karrierútjuk alakításában.

3.) Tanulj, tanulj és tanulj!
Az alapképzés elvégzése után alig vártam, hogy belevethessem magam a munka világába. Persze szerepelt a terveim között, hogy majd még a Postgraduate képzést is elvégzem, de mindig találtam elég jó kifogást, hogy miért ne kezdjek bele. Mindez megváltozott, mikor egy mentorom gyakorlatilag ragaszkodott hozzá, hogy nekivágjak, így 42 éves fejjel visszaültem az iskolapadba. A képzés főleg a vezetési technikákra fókuszált, rengeteget tanultam magamról és arról, hogy hogyan segítsek a csapataimnak abban, hogy kihozzák magukból a maximumot és jól teljesítsenek.

Schneider Electric Schneider Electric

Karriertippek

euDiákok Iskolszavövetkezet szakértő csapata

Milyen tudás vagy képesség megszerzése lesz kifizetődő a jövőben?

A munka világában is egyre meghatározóbbak lesznek a személyes képességek, amilyen a kreativitás, a csapatszellem vagy a nyitottság. Van ezek közt egy, amelynek fontosságát a pandémia erősítette fel igazán: ez a rugalmas alkalmazkodóképesség, másnéven reziliencia. Aktualitása mellett sokrétűsége emeli ki a többi közül „a jég hátán is megél” népi bölcsességgel azonosítható soft skillt: egyszerre jelenti egyfajta belső védelmi rendszer meglétét, a külső, sokszor fenyegető környezet felismerésének, valamint a nehézségek leküzdésének képességét.

MVM

Az ALDI videóban üzen Neked

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Blog

Hogyan maradjak fókuszált az online meetingek közben?

A legtöbbünk ismét távmunkából dolgozik, ami minden bizonnyal együtt jár az online meetingek sokaságával is. A Zoom-kifáradás egy valós jelenség, a videóhívások ugyanis rendkívül képesek minket elfárasztani. Jöjjön néhány tipp, melyek segítenek fókuszáltnak és energizáltnak maradni a videóhívások során.

Blog

Így szerezz fejlesztői tapasztalatot akár az egyetem alatt! (+Tippek, hogy kitűnj a jelentkezők közül!)

„Hogyan szerezzek tapasztalatot tapasztalat nélkül?” Ismerős a dilemma? Az egyetemről frissen kikerült IT-sként könnyen szembesülhetsz azzal, hogy a legtöbb munkavállalót kereső cég tapasztalattal rendelkező fejlesztőket keres. Megmutatom, hogyan növeld az esélyeidet, és mire figyelj oda első munkahelyed keresésekor! Parti Adrienn (Recruitment Manager, Recruby) vendégcikkét olvashatod.

Blog

Így találd meg a személyiségedhez illeszkedő vállalati kultúrát!

Ahhoz, hogy hosszú távon azt érezhesd, szívesen dolgozol egy vállalatnál, elengedhetetlen, hogy a szervezeti kultúra – azaz azok az értékek, amelyeket a vállalat vall -, passzoljon a személyiségedhez. Milyen típusú szervezeti kultúrák léteznek, és hogyan derítheted ki akár már a felvételi folyamat során, hogy jó helyre csöppentél-e? Cikkünk ebben nyújt segítséget.

pwc

Kiemelt intézményeink:

Kiemelt munkaadóink:

MATE
MVM
MVM

Ezekre az állásokra már MA tudsz jelentkezni

Regisztrálj a frissdiplomas.hu-ra és iratkozz fel állásértesítőnkre,
így sosem maradsz le a legújabb nyitott pozíciókról!