Különleges szakmák

Mit találsz az oldalon?

1. Interjúk

2. Cikkek - Vállalatok mesélnek legkülönlegesebb szakmáikról.

3. Videók - Ismerd meg a munkáltatókat – bemutatkoznak a cégek!

4. Állások - Gyakornoki és pályakezdő lehetőségek egyetemistáknak és friss diplomásoknak.

Regisztrálj a frissdiplomas.hu-ra, és értesülj elsőként az aktuális témákról!

Interjúk

Knorr-Bremse vendégcikke

“Az ütemet mi diktáljuk”
– a Knorr-Bremse vendégcikke

Knorr-Bremse vendégcikke

Erdős István, a Knorr-Bremse Budapest vasúti ágazatának elektronikai fejlesztési igazgatója a legmodernebb vasútbiztonsági megoldásokról, az innovációs lánc egészét lefedő fejlesztésekről és a mérnököknek kínált fejlődési és karrier lehetőségekről.

Cikkek

Vállalatok mesélnek legkülönlegesebb szakmáikról.

Blog

Ismerjétek meg Hajdu Istvánt, aki járműfenntartási mérnök–gépész a BKV M3 Járműjavító Üzemében!

Hajdu István, a BKV M3 Járműjavító Üzemének járműfenntartási mérnök-gépésze elmeséli, hogy került a vállalathoz. Emellett abba is beavat minket, mitől különleges a szakmája és miért ajánlaná a céget friss diplomásoknak. Olvass tovább, Ismerd meg Istvánt!

Blog

Különleges szakmák és a stresszkezelés – A Recruby vendégcikke

„A stressz az élet sava borsa”, vagyis bizonyos mértékben mindig szükségünk van stresszre, stresszorokra. Az eustressz – másnéven a „jó stressz” – arra ösztönzi a személyt, hogy jobban teljesítsen, fejlődjön, míg azt a stresszt, amely az optimális sávon kívülre esik, distressznek nevezzük („rossz stressz”). A túl kevés stressz unalomhoz, motiváció hiányhoz, krónikus fáradtsághoz vezet, a túl sok stressz túlterheltséget, szorongást okozhat. Hogyan birkóznak meg a nagy mértékű stresszel azok, akik extrémebb körülmények között végzik a munkájukat?

Blog

„Az FMP programmal nemcsak egy csapatot, hanem egy családot is kaphatsz…” – Interjú a GE Gas Power negyedik rotációs FMP tagjával

Interjúnkban Harcsás Dorinával beszélgettünk, aki negyedik rotációs FMP (Financial Managament Program) tagként a programban kezdte pályafutását a GE Gas Powernél. Dorinát arról kérdeztük, miért szeret a GE-nél dolgozni, mit adott számára a program és miért éri meg jelentkezni hozzájuk.

Blog

Az árampiac légi irányítói: mi az a Szabályozási Központ, és mi a dolga a portfólió koordinátornak? – Az ALTEO vendégcikke

A megújuló energiaforrások terjedésével nő az igény a villamosenergia-rendszer egyensúlyban tartására. Ebben játszanak kulcsszerepet a portfólió koordinátorok, akiknek nem kevesebb a feladata, mint annak biztosítása, hogy a szabályozási központ erőműveinek működése minden pillanatban a pénzügyi optimumnak feleljen meg. Kik ők, és mit is csinálnak pontosan? Egyebek mellett erről faggattuk egy magyarországi energiacég portfólió menedzsment igazgatóját.

Blog

“Innovatív vállalat vagyunk és folyamatosan azon dolgozunk, hogy jobbak és jobbak legyünk” – Interjú a Coca-Cola HBC Magyarország Laborvezetőjével

Mindenki számára talán a saját állása a legkülönlegesebb, de a különböző szakmákat vizsgálva rábukkanhatunk egy-egy igazán izgalmas pozícióra. Feltehetjük a kérdést: Mégis mit jelent a különleges szakma? Mi tesz egy munkakört igazán izgalmassá? A Coca-Cola HBC Magyarország Laborvezetője, Krajnyák Vivien cikkünkben bepillantást enged mindennapjaiba, és arról a különleges szakmáról is mesél, melyben ő dolgozik.

Muníció a tudatos karrierépítéshez:

Blog

Kiszemeltél egy munkahelyet? Így járj utána, milyen is ott dolgozni!

Amikor elkezdünk munkahelyet keresni, előfordulhat, hogy úgy érezzük, fogalmunk sincs, milyen vállalat passzolna hozzánk igazán. Mi rejlik a legtöbbször egy kaptafára felhúzható álláshirdetések mögött, és mégis hogyan tudjuk kideríteni, milyen is egy adott munkahelyen dolgozni? Cikkünkben olyan tippeket igyekszünk adni, melyekkel a felszínes megismerésnél egy kicsivel mélyebbre áshattok, amikor (új) munkahelyet kerestek.

Blog

Így hozhatsz valóban jó döntéseket karrieredben

„Mi leszel, ha nagy leszel?” „Miből fogsz megélni?” Utoljára érettségi vagy diplomaosztó után hallottad ezeket a kérdéseket? Pedig a későbbiekben is érdemes néha elgondolkoznod azon, jó helyen vagy-e. Munkahelyet váltanál, de nem látsz más alternatívát? Esetleg pályakezdőként dilemma számodra, hol helyezkedj el? Ez a cikk segít átgondolni azokat a szempontokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy jó döntést hozz a karrieredben, és megtaláld, mi az, ami igazán motivál!

Blog

5 lépés, mellyel közelebb kerülhetsz karriercéljaidhoz

Úgy érzed, elakadtál a karriered tervezése során, nem találod a helyed vagy épp több minden is érdekel, de nem tudod pontosan, melyik irány mellett kötelezd el magad? Pályakezdőként, illetve frissdiplomásként a karrierünk tervezése egy központi kérdés, melyhez nem mindig vannak a kezünkben a megfelelő eszközök. Cikkünkben egy olyan öt lépéses gyakorlatot mutatunk be, melyet a karriertanácsadók, coachok is alkalmaznak, ha a karrierünkkel kapcsolatos kérdések kerülnek elő. Végy egy tollat és egy papírt és vágjunk is bele!

Infineon

Videók

Ismerd meg a munkáltatókat – bemutatkoznak a cégek!

Szeretnél még több vállalatot megismerni? Regisztrálj a frissdiplomas.hu-ra!

Rozmán Julianna, Recruitment Team Leader

Mi tesz egy munkavállalót különlegessé?

Rozmán Julianna, Recruitment Team Leader

Minden cég egyedi, így az is, hogy milyen munkavállalót tartanak különlegesnek. Vannak azonban olyan tulajdonságok, amik segítenek kitűnni egy munkahelyen. Legyél proaktív, rugalmas, nyitott és tudj azonosulni a cég értékeivel. Tanácsadásainkkor segítjük az érdeklődőket, hogy elvárásaik, személyiségük mentén közösen találjuk meg a legmegfelelőbb céget, ahol különlegesnek érezhetik magukat.

Karrier Hungária

Kiemelt munkaadónk:

DPD