Mit találsz az oldalon?

Inspiráló nők

1. Cikkek - Egy jobb önmagadért.

2. Vállalati tippek - Egyperces tanácsok, amik messzire visznek. Ne felejtsd el megfogadni őket!

3. Videók - Ismerd meg a munkáltatókat – bemutatkoznak a cégek!

4. Ajánló - Ezeket az oldalakat megéri követned.

5. Állások - Tudatos álláskeresés egy olyan karrierért, amiben jól érzed magad.

Regisztrálj a frissdiplomas.hu-ra, és értesülj elsőként az aktuális témákról!

Cikkek

Blog

„Minden lehetőség adott annak, aki hosszabb távon is el tudja képzelni magát nálunk” – Interjú a Decathlon HR munkatársaival

Ha a Decathlonra gondolsz, biztosan neked is a sport jut először eszedbe. És azt tudtad róluk, hogy a sport szeretete mellett a pörgés, a rendszeres csapatépítések és az izgalmas programok is a cégkultúra kiemelt részét képezik? Interjúnkból ezen felül az is kiderül, milyen lehetőségeid vannak náluk egyetemistaként. Olvass tovább, és mindent megtudhatsz gyakornoki programjukról!

Blog

„Munkavállalóinkat igyekszünk minden életkorban és élethelyzetben támogatni szakmai fejlődésük során” – Vendégcikk a DPD tollából

A DPD célja a lehető legjobban, több fronton is támogatni dolgozóit, hogy nemcsak a családi- és munkahelyi szerepek tudjanak összehangoltan működni a mindennapokban, de kortól és pozíciótól függetlenül közvetlenek és segítőkészek egymással, ezzel megteremtve az igazi DPD-s egységet. Szeretnek cégükre egy nagy családként tekinteni, ezért évről évre egyre több intézkedéssel törekszenek arra, hogy csapatuk számára is érezhető legyen maximális támogatásuk és törődésük a mindennapok során. A „Sokszínűség hete” kezdeményezésük során három különböző fronton is bemutatták törekvéseiket, most pedig a frissdiplomas.hu olvasóit is beavatják a cég értékrendjébe.

Blog

Milyen egy valóban családbarát vállalat? A BT válaszol!

A BT (British Telecommunications) a világ egyik vezető info- és telekommunikációs szolgáltatójaként 170 országban van jelen és globálisan közel 90.000 főt foglalkoztat – amihez a magyarországi üzleti szolgáltatóközpont (BT ROC Kft.), több mint 2200 fővel járul hozzá Budapesten és Debrecenben.

Egy jobb önmagadért.

Blog

6 tipp a pozitív érzelmek tudatosabb megéléséhez

Vegyél elő egy papírt és írd le az első öt érzelmet, ami eszedbe jut. Az, hogy mennyire könnyen vagy nehezen jutottak eszedbe érzelmek, azt most hagyd figyelmen kívül. Nézd meg, hogy a felsoroltak közé mennyi pozitív és mennyi negatív érzelem fért.

Blog

Négy megközelítés a stresszel való megküzdéshez

Olykor mindannyian kerülünk olyan helyzetekbe, melyek feszültséget, stresszt, szorongást váltanak ki belőlünk: valószínűleg nem kell bemutatnunk a vizsgaidőszak vagy akár a munkahelyi megfelelési kényszer okozta stresszt. Ilyen és ehhez hasonló szituációk esetében különböző megküzdési módszerek közül válogathatunk. Cikkünkben ezekből szemezgetünk.

Blog

Amikor nehéz elhinni magadról, hogy tényleg jó vagy: így küzdj meg az imposztor-szindrómával!

Érezted már úgy, hogy meg kellett volna ünnepelned egy sikered, de ehelyett úgy érezted, nem is igazán érdemled azt meg? Ráadásul féltél attól, hogy le fogsz bukni, és kiderül, hogy valóban nem is illet meg a siker? Ha valaha éreztél hasonlót, meg kell nyugtassalak: nem vagy egyedül. A jelenség neve imposztor szindróma és a legfrissebb kutatások szerint mindenki életében legalább egyszer megtapasztalja ezt az érzést.

Blog

Három mindfulness gyakorlat a sűrű mindennapokra

A sűrű, pörgős mindennapok gyakran telnek úgynevezett “robotüzemmódban”: azaz egyik tevékenységből megyünk a másikba, miközben kevésbé vagyunk tudatában annak, hogy is vagyunk. A szünet és megállás nélküli sodródás és rohanás könnyen vezet kimerültséghez és kiégéshez, éppen ezért érdemes ismerkedni a mindfulness módszerével és gyakorlataival, melyek segítenek bekapcsolni a tudatosságot. Hoztunk is három, kifejezetten a sűrű hétköznapokra szabott, gyorsan, pár perc alatt kipróbálható – ám annál hatásosabb gyakorlatot!

Blog

Önfejlesztés 1×1: így vágj bele!

Önfejlesztés, önmagunk jobb megismerése: olyan hívószavak, melyek manapság a pályaválasztás, a karrierünk alakulása szempontjából sem kikerülhető témák. Mindannyian szeretnénk hatékonyabbak lenni, a legjobbat kihozni magunkból, azonban felvetődhet bennünk a kérdés, hogy milyen eszközökhöz tudunk nyúlni mindehhez? Hogyan vágjunk bele? Cikkünkben ezekhez a kérdésekhez igyekszünk segítséget nyújtani.

Blog

A lelki ellenállóképesség nyomában: hogyan fejlesztheted rugalmas alkalmazkodóképességed?

A lelki ellenállóképesség (reziliencia) rugalmas alkalmazkodóképességet jelent, pontosabban ez a képességünk segít minket abban, hogy ne ragadjunk benne egy-egy érzelmileg nehéz helyzetben. Olyan, mint egy rugó, mely idővel mindig visszaáll az alaphelyzetébe, mégis rugalmas. A legfontosabb, hogy ez a képességünk abszolút fejleszthető, éppen ezért mutatunk néhány alapelvet és gyakorlatot, amiknek a segítségével mindezen az úton tudatosan el is indulhatsz.

Blog

Hogyan őrizhetjük meg lelki egyensúlyunkat, amikor folyamatosan változik körülöttünk minden?

Felgyorsult világunkban rengeteg változáshoz kell alkalmazkodnunk nap mint nap. Ezek nem szükségszerűen csak negatív változások. Ugyanígy a pozitív fordulatok, a lehetőségek is alkalmazkodást kívánnak meg, és a szélsőséges érzelmi állapotok, amik a változások hatására jelennek meg bennünk, kihívás elé állítják a mentális jóllétünk egyensúlyban tartását is. Cikkünkben éppen ezért olyan tippeket gyűjtöttünk össze, melyek a változások és a bizonytalanság közepette segítenek a jóllétünk fenntartásában.

Blog

Te tudod, mitől leszel jól? Az önismeret fontossága a mentális jóllétünk kapcsán

Te tudod mi az, ami valóban feltölt, amikor kezdesz lemerülni? Mennyire vagy tudatos az önmagaddal és a mentális egészségeddel való törődés kapcsán? A saját jóllétünkről való hatékony gondoskodáshoz elengedhetetlen, hogy ismerjük önmagunkat. Nehezen határozható meg ugyanis egy olyan eszköztár, mely mindannyiunknak működik. Cikkünkben olyan tippeket fogalmazunk meg, melyek abban segítenek, hogy növelni tudd a tudatosságod saját magaddal kapcsolatban és megtaláld a számodra valóban feltöltő és élvezetes tevékenységeket a mindennapok során.

Vállalati tippek

Egyperces tanácsok, amik messzire visznek. Ne felejtsd el megfogadni őket!

GE

Mit tehet egy munkavállaló a mentális egészségének megőrzése érdekében?

Szerintem a legfontosabb az, hogy szakítsunk néha időt magunkra is, hogy feltöltődjünk és új lendületet vegyünk. A mai pörgős világban a legjobb, amit tehetünk, ha időnként lelassulunk és megpróbálunk a jelenben maradva befelé figyelni. Azt gondolom, hogy napi szinten kell egy kis digitális detox. A covid időszak nagy hatással volt a személyes kapcsolataink elsorvadására, ezért jót tesz, ha néha visszatérünk az alapokhoz és megtapasztaljuk a materiális tér által nyújtott lehetőségeket. Menjünk ki a levegőre, telepedjünk le és legyünk picit csendben, a gondolatainkat lehalkítva. Ha csak napi pár percünk van a szellemi felfrissülésre, a GE nagyszerű alkalmazásokkal támogatja dolgozóit. Oldalán minden munkavállaló számára elérhető segítséget kínál a mentális egészség megőrzésére wellness appok formájában. A GE támogatja a Grokker, MeQ, Calm alkalmazások használatát is, ami rövid meditációs-, légző- és fizikai gyakorlatokkal, egészséges táplálkozás podcastekkel instant énidőt teremt a felhasználóknak.

GE

Videók

Ismerd meg a munkáltatókat – bemutatkoznak a cégek!

Szeretnél még több vállalatot megismerni? Regisztrálj a frissdiplomas.hu-ra!

Ajánló

Ezeket az Instagram oldalakat megéri követned.

@biankafuller

@biankafuller

Fuller Bianka pszichológust igazán megéri követned, ha tudatosan tennél a mentális egészséged érdekében. Bianka tartalmai nemcsak edukáló jellegűek, de segítenek abban, hogy elfogadd és szeresd önmagad.

@kollarannacoach

@kollarannacoach

Kollár Anna self-love coach oldalát azoknak ajánljuk, akik számára fontos az öngondoskodás. Ha érdekel az önismeret, tanulnál az önbizalomról és szeretnéd tudni, hogyan hozd ki magadból a maximumot nőként, kövesd Annát!

@knapekeva

@knapekeva

Knapek Éva klinikai szakpszichológus segít az önbizalom, önmagadba vetett hit és önbecsülés elsajátításában. Kövesd be, ha fontos számodra a tudatos kapcsolatépítés és szeretnél egy segítő közösséghez tartozni!

Frey Martin

Ehhez a Facebook csoporthoz megéri csatlakoznod.

Frey Martin

Ép Testben Ép Lélek

Martin mottója, az „ép testben ép lélek” magában foglalja a két legfontosabb témát, ami köré csoportja is épül: a test és lélek trenírozása. Csatlakozz, ha könnyen beiktatható, gyorsan változást hozó gyakorlatokat keresel!

Inspiráló nők

Pályakezdő műszaki menedzserek és mérnökök, figyelem!

Vegyél részt a P&G budapesti gyárának vezetett látogatásán!

Mikor? 2022.11.08. (kedd)

Indulás: külön busszal az Örs vezér térről

A program keretein belül többet is megtudhatsz a P&G-ről mint vállalatról és munkaadóról, megismerkedhetsz több termék gyártástechnológiájával termelési környezetben és felteheted kérdéseidet egy kötetlen beszélgetés keretében, pizza társaságában.

Tudj meg többet az eseményről és a jelentkezésről!

Kiemelt munkaadó:

ExxonMobil