Ismerős valamelyik élethelyzet?

  • Turizmus-vendéglátás szakon végzett pályakezdőként Téged is aggaszt a kérdés, hogy vajon mennyire lesz könnyű a koronavírus-helyzet után állást találnod.
  • Már csak a kötelező gyakorlat hiányzik, de nem tudod, mikor és hol lesz lehetőséged elvégezni.
  • Pár év tapasztalattal már az is megfordult a fejedben, hogy talán más szektorban jobban boldogulnál.

Ha igen, akkor görgess lejjebb!

Segítünk, hogy a pályán maradj!

Tudjuk, hogy nem könnyű ez az időszak, ezért a frissdiplomas.hu-val szeretnénk stresszmentessé tenni az álláskeresésed. Te csak nézz meg egy részt a kedvenc sorozatodból, mi pedig küldjük neked a friss híreket és a neked való állásokat e-mailben! Mentsd el ezt az oldalt a kedvencek közé, vagy regisztrálj be hozzánk, hogy tutira ne maradj le semmiről:

ÉRTESÍTÉST KÉREK!

Katt az állásajánlatokért, amelyekre már MA jelentkezhetsz!

Szeretnéd tudni, mire számíthatsz a turizmus-vendéglátás ágazataiban? Állandóan kapcsolatban
vagyunk a szakértőkkel és a cégekkel, így folyamatosan küldjük a helyzetjelentést!

Olvasd el, milyen kilátások várnak a turizmus-vendéglátásban!

Blog

Így tűnj ki turizmus-vendéglátósként a többi jelölt közül! – interjú

Milyen lépéseket tehetsz a pályád elején, hogy a hirtelen megnövekedett versenyben is az esélyesek között lehess a piacon? Általános tippek helyett olvasd el Kiss Zsuzsannával, a Mariott HR igazgatójával készült interjúnkat, melyben konkrét tanácsokat ad a tökéletes turizmus-vendéglátós CV-hez, és elárulja, mi dönt egy állásinterjún!

Blog

Mi vár a turizmus-vendéglátás szektor dolgozóira? – interjú

Érdekel, hogyan birkózik meg egy nemzetközi szállodalánc a koronavírus okozta helyzettel? Mikor indulhat be újra a toborzás a szállodákban, és mit tanácsol egy HR igazgató a most állást keresőknek? Ne hagyd ki Karlik Ágnessel, az ősszel nyitó Matild Palace Hotel HR igazgatójával készült interjúnkat!

Blog

Mit tehet érted turizmus-vendéglátósként egy diákszervezet? – interjú

Turizmus-vendéglátásban dolgoznál? Érdekel, mit tehet egy diákszervezet a gyakornokokért és a pályakezdőkért a koronavírus-helyzettel összefüggésben? Milyen előnyökkel járhat a diákszervezeti tagság turizmus-vendéglátás szakosként? – A Corvinus Tourism Club elnökével, Nagy Simonnal interjúztunk.

„Csak akkor csináljuk meg, ha valóban EFOTT-ot csinálunk!” – interjú az EFOTT egyik szervezőjével

Sokan fellélegezhettetek, amikor az EFOTT szervezői bejelentették, hogy új dátumot kapott a fesztivál (augusztus 26-30.). De hogyan vészelték át a járvány okozta helyzetet a szervezők és milyen nehézségeket ugrottak meg, mire eljutottak a döntésig? Hogyan érintette mindez a dolgozókat, és neked pályakezdőként milyen lehetőségeid vannak, ha ezen a területen képzeled el a jövődet? Szabó Ádámmal, az EFOTT értékesítési vezetőjével beszélgettünk.

Mi az a 3 dolog, amit már most megtehetsz azért, hogy megkönnyítsd
az elhelyezkedésed?

1. Ha jelenleg nem is keresel aktívan állást, képezd magad – rengeteg e-learning tanfolyam elérhető, mindenki megtalálhatja azt, amiben fejlődni szeretne, hisz erre most van idő.

2. Légy tagja szakirányú diákszervezetnek vagy vállalj plusz egyetemi elfoglaltságokat, amelyekkel megmutathatod rátermettségedet!

3. A kutatásunk alapján a fiataloknak csupán 35%-a végezne átmenetileg fizikai vagy betanított munkát a vírushelyzet miatt. Kiss Zsuzsanna, a Mariott HR igazgatója azt tanácsolja, érdemes ideiglenesen nagyobb kompromisszumot kötnöd, és olyan állást is elvállalnod, amit alap esetben nem tennél (pl. futárkodás). Ezáltal később elmondhatod, hogy jobb rálátásod lett a szektorra és nem „vártad a sült galambot”.

+1 Töltsd fel az önéletrajzodat a frissdiplomas.hu profilodba, és keress az állások között! :)

Ezekre az állásokra már MA tudsz jelentkezni

Nem találtad meg a neked megfelelőt? Regisztrálj a frissdiplomas.hu-ra és iratkozz fel állásértesítőnkre,
így sosem maradsz le a legújabb nyitott pozíciókról!

Szívesen olvasnád a legfrissebb szakértői interjúkat vagy inkább az önfejlesztés érdekel? Irány a frissdiplomas.hu blogja!

Blog

Ti kérdeztetek, mi válaszolunk – 17 kérdés az önéletrajzírásról

Véget ért a szerelemkampányunk, mely során 300 hallgatónak vagy pályakezdőnek az önéletrajzát néztük át és véleményeztük, cserébe arra kértük őket, hogy töltsék ki kérdőívünket a karantén-helyzettel kapcsolatban. :) Akinek kapacitás hiányában már nem tudtuk átnézni az önéletrajzát, annak megadtuk a lehetőséget, hogy feltegye kérdéseit a CV-írással kapcsolatban. Ezekből és az olvasott önéletrajzokból merítve osztjuk meg veletek tapasztalatainkat ebben a cikkben. Reméljük, sokat tudtok tanulni belőlük! :)

Blog

Pénzszerzési lehetőségek a karantén idején

Az, hogy napjainkban már otthonról, online is lehet dolgozni, nem lep meg senkit, különösen a jelenlegi helyzetben, melyben azok is rákényszerülnek erre, akik egyébként nem is vonzódnak ehhez a munkaszervezési formához. A járvány teremtette állapot ráadásul egészen átrendezi a munkaerőpiacot is: sok cég leépítésre kényszerül vagy létszámstopot hirdet. Hogy mit tehet ebben a helyzetben az, aki mégis szeretne pénzt keresni? Mutatjuk!

Tudtad, hogy…

  • Mi, a frissdiplomas.hu vagyunk a HVG Állásbörze főszervezői?
  • Karrieroldalunkon több száz gyakornoki és pályakezdő állást találsz?
  • 8 szakterületi Facebook csoportunkban böngészhetsz nyitott pozíciók között?
  • Szorgalmi időszakban több karriereseményt is szervezünk egyetemistáknak, és alig várjuk, hogy erre ismét legyen lehetőségünk? :)

Lépj be a Neked való Facebook csoportba!

Gazdasági és pénzügyi gyakornoki állások
Gazdasági és pénzügyi pályakezdő állások
SSC Állások jó nyelvtudással / Jobs with good language skills