Melyik egyetem való neked?
Milyen szakot válassz?
Megéri mesterképzésre menni?
Honnan tudsz tájékozódni továbbtanulással kapcsolatban?

Ha ilyen kérdések foglalkoztatnak, akkor görgess tovább…

…és közben hallgasd a legjobb zenéket a Beat-en!

Interjúk

Educatio kiemelt interjú

Educatio és az utolsó szombati koncert az EFOTT-on – avagy mit tud adni az Educatio Szakkiállítás és az EFOTT a szervezőknek és a látogatóknak?

2022. január 13-15-én, azaz jövő héten újra lesz Educatio, a rendezvény, ahol a lehető legmagasabb szinten űzik a pályaválasztás küszöbén állók informálását. Ez alkalommal is több ezres látogatószámra számítanak, és szinte az összes egyetem képviselteti magát, lehet kérdezni, beszélgetni tanárokkal, diákokkal egyaránt. Hogyan lett az Educatio az, ami, és milyen szálak fűzik az EFOTT fesztiválhoz? Eláruljuk: a szervezők, akik közül most az értékesítési és marketing vezetőt, Szabó Ádámot faggattuk.

Educatio kiemelt interjú
Blog

Most felvételizel? A legjobbak közt, az ELTE-n a helyed!

Nyolcéves korom körül, amikor megtudtam, hogy a középiskolai tanulmányok után egyetemre lehet menni, rögtön azt mondtam: az ELTE-re fogok jelentkezni. Nem tudtam, hogy mit szeretnék ott tanulni, de azt tudtam, hogy hová máshová mennék, mint a legjobb helyre.

Blog

Miért éri meg csatlakozni az AIESEC-hez?

Gondolkoztál már azon, hogy csatlakozz egy diákszervezethez? Nem tudtál dönteni a sok lehetőség közül? Bizonytalan voltál, hogy miért érné meg csatlakozni? Akkor ez a cikk érdekes lehet neked. Hoztunk neked néhány okot, amiért neked is a világ legnagyobb fiatalok által vezetett szervezetében a helyed.

Blog

Német diploma otthonról

Éppen most végeztél, de felturbóznád még az önéletrajzod? Tanulj tovább, szerezz német diplomát távoktatásban, otthonról! Úgy érzed, nem elég az eddig megszerzett tudásod? Szeretnéd a mester szakot már munka mellett elvégezni, vagy valami egészen mást tanulnál, mint korábban, lehetőleg más formában? Esetleg az a típus vagy, akinek tanulásból sosem elég?

Blog

Munka mellett továbbtanulnál? Jelentkezz a MATE virtuális képzési központjaiba!

Tudtad, hogy a gumicsizmás és sárdagasztós mezőgazdaság helyét egyre inkább az okosdrónok és okostraktorok veszik át? Gondolnád, hogy akár már egy iPhone-ról is irányíthatsz egy modern gazdaságot? Bizony, mindez nem csak vízió: a robotika, a mesterséges intelligencia és az óriásadatbázisok mára mind részévé váltak a mezőgazdasági termelés, a kertészet, a vízgazdálkodás és az élelmiszerelőállítás teljes folyamatának. Jelentkezz Te is a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemre és alakítsd velünk a mezőgazdaság jövőjét!

Blog

Mesterszak ajánló a Nemzeti Közszolgálati Egyetemtől

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem a 2022-es felvételi jelentkezési időszakban is számos egyedülálló alap- és mesterképzést kínál az érdeklődőknek. Jelen cikkben két olyan mesterszakot mutatunk be nektek az NKE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának segítségével az ott tanuló hallgatók szemszögéből, amelyek főként az IT- és gazdasági terület iránt érdeklődő, alapszakos diplomával rendelkezőknek nyújtanak kitűnő lehetőséget tanulmányaik folytatására – akár a közszektorban, akár a versenyszférában képzelik el a jövőjüket.

Blog

Életpályád finomhangolása egyetem alatt

Az ELTE Karrierközpontnál évek óta tartunk karriermenedzsment kurzusokat, hogy segítsük a hallgatókat a sikeres pályakezdésben és a későbbi munkaerőpiaci helytállásban. Ez idő alatt nagyon sok tapasztalatot és benyomást gyűjtöttünk a hallgatóinktól.

Blog

3+1 (mesteri) indok, hogy miért szerezz mesterdiplomát

Gondolkoztál már azon, meddig szeretnél eljutni tanulmányaidban? Megállsz az alapoknál, vagy akár megszereznéd a doktorit is? Esetleg úgy érzed, minderre nincs lehetőséged munka mellett? Szerintünk ne állj meg félúton, jelentkezz mesterképzésre! Cikkünkben BGE-s hallgatók érveit gyűjtöttük össze neked, hogy segítsünk a döntésben.

METU

Az Orientify videóban üzen Neked

Konnekt LIVE

KÍVÁNCSI VAGY, MERRE TOVÁBB?

Meríts ötletet január 22-én, a Konnekt LIVE-on!

Ismerkedj meg több mint 50 szakmával, akár olyanokkal is, amikről eddig még nem hallottál! Vegyél részt interaktív workshopokon és kérdezz inspiráló előadóktól az ingyenes, online eseményen.

Hageni Távegyetem
Török Réka, PhD - pályadöntési szaktanácsadó, az Orientify alapítója  Orientify

Pár hasznos tanács, amikkel nagyra törhetsz.
Ne felejtsd el megfogadni őket!

Török Réka, PhD - pályadöntési szaktanácsadó, az Orientify alapítója

Manapság életünk során átlagosan 10-11 alkalommal váltunk munkahelyet. Ránk köszöntött az önmegvalósítás korszaka és ebben végtelenek a lehetőségeink. Ugyanakkor ez a kötelezettségeinkre is igaz: az önfelfedezés azzal jár, hogy a saját kezünkbe került az irányítás, így jól jönnek az útjelzők.

Az Orientify egy online karrierplatform, amely könnyű támpontokat ad ahhoz, hogyan indulj el a karrierutadon:

• tudományos karrierteszt alapján felméri a munkaérdeklődésed,
• összeállítja a karrierprofilod,
• karrierajánlást ad,
• megmutatja a szakmákhoz kapcsolódó továbbtanulási utakat,
• segít a karrierdöntésben.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem videóban üzen Neked

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Blog

Milyen mesterszakot érdemes választani?

Az egyetemi képzés struktúrája (Bologna rendszer) lehetővé teszi, hogy az alapdiploma megszerzését követően meglehetősen nagy mozgástered legyen abban, hogy milyen mesterszakon akarod folytatni tanulmányaidat. De melyek a munkaerőpiaci értelemben leginkább versenyképes alapszak-mesterszak párosítások, és mely képzési területekről milyen irányban érdemes továbbhaladni mesterszakra?

Blog

5+1 tipp ahhoz, hogy sikeresen kezdd a következő évet!

Az év vége közeledtével a legtöbbünkben megszületik az igény, hogy egy kicsit összegezzük az évünket és egyben megfogalmazzunk magunk számára új célokat, kihívásokat is, beépítsünk új szokásokat, változtassunk bizonyos dolgokon. Előző cikkünkben mindennek alapjához, a hatékony időbeosztáshoz adtunk néhány fontos szempontot és tippet, most pedig a jövő éved megtervezéséhez, a céljaid kialakításához szeretnénk hozzájárulni néhány gyakorlattal. Papírt és ceruzát elő!

Blog

Tippek a hatékonyabb tanuláshoz

Könnyebben megy a fejedbe az új anyag, ha ábrákkal is összefoglalják a legfontosabb adatokat? Segít megérteni a dolgokat, ha meg is hallgathatod az információkat vagy elég, ha a könyv ott van előtted?

Mindenki más tanulási technikára esküszik, de létezik néhány általános személyiségtípus, amelyek hasonló módszerekkel hatékonyabbak. Te melyik csoportba tartozol?

Még több hasznos karriertippért irány a frissdiplomas.hu blogja!

Téged is vár a BME-VIK!

Kattints és fejlesszük együtt a jövő önvezető autóit!

MATE

Regisztrálj a honlapunkon, és értesülj szakmai gyakorlati helyekről, gyakornoki munkákról, friss diplomás lehetőségekről!